Misteri Masej Philip Wood Penumpang MH370 Membuat Posting Minta Tolong Dari Diego Garcia??

Jumaat, 28 Mac 2014


Saya terbaca satu artikel berkenaan dengan masej oleh Philip Wood seorang warga US yang dalam perjalanan ke Beijing menggunakan MH370. Saya tak pasti kesahihan maklumat dan artikel ini, tetapi rasa dalam keadaan kita misteri dengan kehilangan MH370 dengan pelbagai teori ada baiknya artikel ini dikongsikan bersama.

Antaranya masej berbunyi

"I have been held hostage by unknown military personal after my flight was hijacked (blindfolded). I work for IBM and I have managed to hide my cellphone in my ass during the hijack. I have been separated from the rest of the passengers and I am in a cell. My name is Philip Wood. I think I have been drugged as well and cannot think clearly."



Link forum: http://archive.4plebs.org/pol/thread...4494/#27834944
Profil Philip Wood: http://www.nydailynews.com/news/worl...icle-1.1723968


Di forum berkenaan Philip sempat memuat naik gambar hitam sebagai picture profilenya : http://img.4plebs.org/boards/pol/ima...5192158752.jpg


Dengan menggunakan software online Jeffrey's Exif Viewer untuk menganalisis data exit dari gambar hitam tersebut, maka data lengkap akan terlihat :
http://regex.info/exif.cgi?dummy=on&...5192158752.jpg

Camera: Apple iPhone 5
Date: March 18, 2014 8:49:41PM
Location: Latitude/longitude: 7° 18' 58.3" South, 72° 25' 35.6" East
( -7.316197, 72.426544 )

Spoiler for Hangar Diego Garcia





Sesuai dengan rentetan saksi mata yang melihat MH370
Spoiler for saksi mata



Di akhir posting forum tersebut ada hal menarik :
"OP photo is interesting because it's not actually just a pure black picture, you can see noise if you zoom in. He is in a dark room. "

Menurut seorang forumer daripada forum Kaskus Indonasia TehGanteng   dan kimbo555 telah membuat analisis maklumat ini adalah seperti di bawah:-

Saya jadi iseng2 kutak katik "gambar hitam" tersebut dengan photoshop memang benar ada samar-samar bayangan, tapi belum jelas benar, sedang saya analisa lebih lanjut.

Sampai saat ini saya tetap optimis penumpangnya selamat semua & dilepaskan oleh para pembajak


Quote:Original Posted By kimbo555
terjemahan postingan philip wood :


postingan : http://archive.4plebs.org/pol/thread...4494/#27834944
(tanggal : Wed Mar 19 2014 08:22:38)

photo profile (avatar) : http://img.4plebs.org/boards/pol/ima...5192158752.jpg



(tanggal dibuatnya photo profile : 18 Maret 2014)



kamera yg digunakan :



GPS :













DAFTAR MANIFEST MH-370 :

http://www.malaysiaairlines.com/cont...20Manifest.pdf



NOTE : PHOTO PROFILE MASIH ORIGINAL KELIATANNYA


low batt mungkin gan, batrenya gak ngangkat kalo buat flash..




GPS di hp udah kebaca tuh..

yg jd pertanyaan tinggal kenapa gak sms, padahal utk internetan bisa.



ya kalo gak ada sinyal selular disana, ngapain mesti bikin pangkalan udara disana ???

ente tau, christmast island, kepulauan fiji ???
di google maps hampir gak keliatan.
tp fasilitas disana kalo ama kampung lu sih kayanya jauh banget..



Walahualam hanya Allah mengetahui kebenarannya. Saya tak berhasrat untuk bahas logik atau tak masej berkenaan. MH370 makin menjadi tanda tanya selagi serpihan tidak dijumpai, selagi mayat tak timbul dan selagi kotak hitam masih tercari-cari!!

- Tempayan Retak

40 comments:

Cikgu Hilmi berkata...

long and lat lokasi dah dpt.

Faris berkata...

ماشاءالله. .. very convincing

ZBM berkata...

tak mustahil

rembrandt berkata...

eLit cmmndo gi slmatkn !

Tanpa Nama berkata...

yang aku heran masa memula hilang tu... takde sapa pun nak cuba track smartphone derang ni... takkan takde sorang pun guna phone tracker? sedang android phone memang tersedia ngan android device manager...
atau pun, mana-mana telecommunication companies, ke cuba track phone derang tu... takde de cara ke nak track?
phone tracker cam plan b, leh on gps, send location lagi...

Tanpa Nama berkata...

boleh perang dunia ke 3

Tanpa Nama berkata...

Haha, at diego garcia, they do not have mobile phone network. Even if they do, it's only for us military and no roaming is allowed. It's a military base, and no civilians live there. How on earth can this phillip wood sends his message. BS!!

Tanpa Nama berkata...

Wifi maybe?

KainKapan ku berkata...

Jangan lupa jejaki incident MH370 mungkin akan tercetus inpact peperang amegedon http://www.kainkapanku.blogspot.com/2014/03/perang-amagedon-peperangan-bintang.html

zas zachary berkata...

Secret satellite code can be used when theres no wifi & network brother....

Adam SyokMedia berkata...

Nak percaya pun tak boleh..sbb bila test image lain tak menunjukkan lokasi dan details yang lengkap seperti handphone apa dan lain-lain.

Tanpa Nama berkata...

Susah nak beri kepercayaan dan kalau tak percaya logik juga

Tanpa Nama berkata...

How ridiculous can ppl be? Is he gay? If so his ass is huge! Hide his phone in his ass? Without using lubricant? Plus able to pull down his pants, his undies and stuff his phone there and then pull his undies and pants up and sit back down comfortably? Wow... Whoever made this up is a f**king asshole! You seriously think this is fun? Get a life!

Goriken San berkata...

Ini tak impossible..aku sokong!

Tanpa Nama berkata...

tolong reka cerita yg lbh meyakinkan lain kali

Tanpa Nama berkata...

Krjaan kena terus usaha mencari mh370, sbb yg batil xkn bertahan. Kebenaran milik Allah pasti terserlah.

Tanpa Nama berkata...

Bohong.npk beno nipunye..boleh ke dpt signal gps pyer location dlm kaw yg tidak terbuka.cth tpt gelap mesti bilik bwh tnh ker.ada ker signal gps.

Zulkiffili berkata...

ada org penting dan barang penting dlm pesawat tersebut

KAMARUDIN THAHIR berkata...

Macam nak percaya tapi susuh nak percaya..skin yg ke berapa tak tahu lah..

Tanpa Nama berkata...

Apa ko berbual bro

Tanpa Nama berkata...

saye ade cube adjust gambar profilenye ngn photoshop, dan hasilnye bukan 'pure black'..hmmm..nak percaya pon xleh sebab ak ade kesahihannye lagi..

Tanpa Nama berkata...

Aku po ad wat edit guna photoshop... guna levels tools.. ad nampak pixel dan noise pada gambar tu.. Bermakna gambar tersebut bukan 100% hitam dan mungkin asli... bole jadi ini bukti yg diboleh diguna pakai.. Allahualam..

Java TK berkata...

18 march 2014 still at D Garcia.... after clean up what they need.... then they (hijecker) flew them to Indian ocean for false evident... just like that.....

Tanpa Nama berkata...

Good job...ade chan kita akan jumpa pesawat... good trace kpd yg membuat analisa...

ZULKIFLY berkata...

kalau betul info tak sahih..kenapa nelayan di pantai timur,selat melaka & also nelayan hindi nampak kapal terbang terbang rendah...takkan nampak burung garuda kot..?? ataupon nelayan tu boring tak dapat ikan..buat cerita dongeng?

jah berkata...

beteri i phone mmg boleh tahan lama ke? 10 hari kot

Tanpa Nama berkata...

Kalau dia off telefon boleh je kan?

Tanpa Nama berkata...

jgn lupa..dia tu pakar IBM..xda masalah nk crack kod setelit

Tanpa Nama berkata...

Rasanya possible..
kalau betul terhempas di lautan hindi punesti baru2 ni je dihempaskan.. kenapa selepas 20 hari baru timbul.serpihan tu.. takkan selama ni temggelam je...

Tanpa Nama berkata...

Betol juga......pakar IBM tu...... senang je nak pecah kod.....

Tanpa Nama berkata...

Entahlah.......
apa pun kawan2, sebagai rakyat malaysia yg prihatin, kita sama2 buat sembahyang hajat dn berdoa agar jika mereka masih hidup, selamatkanlah mereka...... dan jika sudah tiada di dunia ini, permudahkanlah segala urusan utk jumpa jenazah mereka...... amin......

Tanpa Nama berkata...

Ni tak ada kerja lain. Semua nak jadi director. Dah ada orang nak buat filem dah, terlambat. Mangkuk hayun yang lain pun percaya lah cerita si dia sorokkan talifon dalam pungkok dia. HAHAHA.

Tanpa Nama berkata...

sape2 yg pemalas nk pikir dan buat research sendiri sila la jgn tunjuk kebodohan anda die ruang komen nie . mamat tu pakar ibm bukan org bangang macam ko . Tgk la gambar die badan die besar n die just gune iphone 5, aku tak rase satu masalah yg besar untuk sorok tepon tu dalam bontot die time2 emergency . bkn die letak ipad pn n mamat nie pandai bukan bangang cam kau . aku rasa patut ko le yg ade dalam kapal terbang tu . xdek function langsung . itu pn kalau bole beli tiket flight la kan . LOL

Tanpa Nama berkata...

aku suke komen yg atas ni hu3

Tanpa Nama berkata...

aku pon suke jgk..hehehe

Tanpa Nama berkata...

Setuju....tp xbleh ulas pjg Kang d katakan jadi director...so sy simpan comment...hanya berbahas dgn keluarga jer lerr...semoga mh370 masih dilindungi

Tanpa Nama berkata...

Ini semua cerita gay...

Tanpa Nama berkata...

shoot down

IBU HAYATI berkata...

Saya ibu hayati ingin berbagi cerita kepada anda semua bahwa saya yg dulunya cuma seorang TKW di HONGKONG jadi pembantu rumah tangga yg gajinya tidak mencukupi keluarga dikampun,jadi TKW itu sangat menderita dan disuatu hari saya duduk2 buka internet dan tidak disengaja saya melihat komentar orang tentan MBAH KABOIRENG dan katanya bisa membantu orang untuk memberikan nomor yg betul betul tembus dan kebetulan juga saya sering pasan nomor di HONGKONG,akhirnya saya coba untuk menhubungi MBAH KABOIRENG dan ALHAMDULILLAH beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor,dan nomor yg diberikan MBAH KABOIRENG meman betul2 terbukti tembus dan saya sangat bersyukur berkat bantuan MBAH KABOIRENG kini saya bisa pulang ke INDONESIA untuk buka usaha sendiri,,munkin saya tidak bisa membalas budi baik MBAH KABOIRENG sekali lagi makasih yaa MBAH dan bagi teman2 yg menjadi TKW atau TKI seperti saya,bila butuh bantuan hubungi saja MBAH KABOIRENG DI 085-260-482-111 insya ALLAH beliau akan membantu anda.Ini benar benar kisah nyata dari saya seorang TKW.. KLIK GHOB 2D 3D 4D 6D DISINI















Saya ibu hayati ingin berbagi cerita kepada anda semua bahwa saya yg dulunya cuma seorang TKW di HONGKONG jadi pembantu rumah tangga yg gajinya tidak mencukupi keluarga dikampun,jadi TKW itu sangat menderita dan disuatu hari saya duduk2 buka internet dan tidak disengaja saya melihat komentar orang tentan MBAH KABOIRENG dan katanya bisa membantu orang untuk memberikan nomor yg betul betul tembus dan kebetulan juga saya sering pasan nomor di HONGKONG,akhirnya saya coba untuk menhubungi MBAH KABOIRENG dan ALHAMDULILLAH beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor,dan nomor yg diberikan MBAH KABOIRENG meman betul2 terbukti tembus dan saya sangat bersyukur berkat bantuan MBAH KABOIRENG kini saya bisa pulang ke INDONESIA untuk buka usaha sendiri,,munkin saya tidak bisa membalas budi baik MBAH KABOIRENG sekali lagi makasih yaa MBAH dan bagi teman2 yg menjadi TKW atau TKI seperti saya,bila butuh bantuan hubungi saja MBAH KABOIRENG DI 085-260-482-111 insya ALLAH beliau akan membantu anda.Ini benar benar kisah nyata dari saya seorang TKW.. KLIK GHOB 2D 3D 4D 6D DISINI

Tanpa Nama berkata...

Tuhan maha kuasa......
Cepat ngan lambatt jea....
Nnty jumpe jgak...

Catat Ulasan

Related Posts with Thumbnails

Archives

Tops Bulanan

Tops Keseluruhan