Rafizi Serang Khalid. Hisham Serang Azmin

Selasa, 4 Mac 2014


Gambar di atas adalah gambar yang dirakam semasa Majlis Pelancaran Pusat Media KEADILAN PRK Kajang petang tadi di Kajang. Gambar ini adalah menutup "mulut" umno untuk bersuara dalam mengulas tentang pengumuman Tan Sri Khalid Ibrahim untuk mencabar Azmin Ali bagi jawatan Timbalan Presiden PKR.

Ramai blogger pro Pakatan Rakyat  mengulas tentang gambar ini "Langsung sedikit pun tidak nampak adanya pergeseran".

Saya mungkin berbeza dengan mereka. Gambar bagi orang politik adalah lakonan semata-mata mereka boleh berpeluk di hadapan kamera tetapi esoknya 'bertikam'. Dulu Mahathir dan Musa berpeluk selepas itu Musa letak jawatan. Malah Anwar Ibrahim sehari sebelum dipecat pun masih membuat penafian.Semalam Rafizi menyerang secara terbuka pasal penjanjian air Selangor. Kenyataan beberapa kepimpinan PKR juga meminta TSKI menerangkan kepada akar umbi pasal perjanjian ini. Azmin juga menepelak bertanya bila ada OSA dalam PR?

Aspan Alias YB DAP juga sama masuk dalam membuat ulasan tentang perkara ini.

Manakala Hishamudin Rais pula masih kekal dengan kedudukan menyerang Azmin dalam tulisan terbarunya di Tukar Tiub malah dia bersedia berhadapan dengan tuntutan saman.

Azmin yang dikatakan akan saman Suara Keadilan, suara rasmi Partinya sendiri.

Semua ini adalah kudis-kudis yang menunggu nanah untuk PRK Kajang. Jika ada sesuatu berlaku bukan yang berperang disalahkan, rakan yang membantu yang digelar kumpulan "kupiah putih" akan menjadi sebab.

0 comments:

Catat Komen

Related Posts with Thumbnails

Archives

Tops Bulanan

Tops Keseluruhan