Harith Iskandar Buat Lawak Bodoh Mengenai Hudud

Jumaat, 9 Mei 2014


Pelaksanaan hudud dilakukan setelah wujudnya kerajaan dan masyarakat yang memahami Islam dari sudut Akidah kerana ia adalah tuntutan yang tidak boleh diabaikan.

Orang Islam nak tak nak mesti merima hudud kerana itu adalah hukum yang Allah nyatakan dengan jelas dalam Al Quran melainkan beberapa bahagian yang menjadi perbahasan ulama.

Cukup malang jika ada orang Islam mempermain atau mempersendakannya. Soal pelaksanaannya kita mampu atau tidak kita boleh bertolak ansur tetapi mengambilnya sebagai suatu lawak untuk dipersendakan tidak menunjukkan sifat Islam yang sejati.

Ramai orang yang tidak memahami agama membicaranya sebagai suatu yang tidak beradab kerana hudud sudah jelas dalam Al Quran.

Pelawak  Harith Iskandar antara contoh manusia Islam yang tidak sedar akan agama sendiri telah dilihat membuat lawak bodoh mengenai isu pelaksanaan hukum hudud menerusi laman Twitter yang berjumlah lebih daripada 165 ribu pengikut kebanyakkannya orang Islam.

Status berkaitan isu hudud yang dimuat naik oleh Harith itu dianggap agak keterlaluan dan  Harith Iskandar sepatutnya memohon maaf.

Dia sepatutnya tahu mana perkara boleh dibuat lawak mana yang tidak. Jangan jahil sangat dengan agama sendiri. Jangan burukkan lagi keadaan artis.

TEMPAYAN RETAK
http://tempayanretak.blogspot.com/
(* Klik gambar untuk besarkannya)

6 comments:

Tanpa Nama berkata...

Kalau da nama pun artis mcm ni Lah Yg dock ada.jahil agama tapi take sedar.

Tanpa Nama berkata...

Mana puak2 ni mau hudud, sbahagian besar puak2 ni mentedarah benda mabuk, sbb tu takut hudud. Anggap ja puak2 ni mcm mca/ gerakan.

Tanpa Nama berkata...

Pelawak ni bengong sikit.

Tanpa Nama berkata...

Dia ni mmg bodoh pun.. keje pun buat lawak bodoh. Memperbodohkan org.. bodohkan diri sendiri.. syok sendiri.. lagipun kini Melayu tak semestinya Islam. Itu realiti..

Tanpa Nama berkata...

Hukum Allah jangan sekali-kali dipersendakan dengan lawak jenaka yang jahil dan bodoh. Mr Bean, Charlie Chaplin dll tak pernak berlawak memperdendakan 'Christianity'.

Tanpa Nama berkata...

si harith ni bodo sbb dia pikir lawak stail omputih leh wat owang msia gelak kot. BuDOH!!

Catat Ulasan

Related Posts with Thumbnails

Archives

Tops Bulanan

Tops Keseluruhan