Susilo Bambang bertemu Najib hari ini, kes Zainuddin Maidin menghina..

Selasa, 18 Disember 2012

Presiden Indonesia Susilo Bambang Yudhoyono hari ini bertolak ke Malaysia, kerana menghadiri acara perbincangan tahunan ke-9 antara kedua negara.

 

Susilo Bambang juga akan membahas hubungan duahala antara kedua negara dengan Perdana Menteri Malaysia Datuk Najib, termasuk juga soal penghinaan ke atas Presiden ketiga Indonesia, BJ Habibie oleh bekas Menteri Penerangan Malaysia Zainuddin Maidin, yang menuduh Habibie sebagai ‘budak imperialis’ melalui artikelnya dalam Utusan Malaysia baru baru ini.

 

"Saya akan membawa isu ini kepada Perdana Menteri Malaysia supaya dilainkali kita sama2 saling menjaga perasaan kedua dua belah pihak, serta saling menghormati, agar tidak terbawa bawa atau gangguan kepada kerjasama hubungan kedua Negara dalam beberapa kekara lain," katanya, di Jakarta, 17/12/2012 lalu.

 

Selain agenda tersebut, Susilo Bambang Yudhoyono juga akan menerima gelaran Doktor Kehormatan (Honoris Causa Doctor of Philosophy in Leadership of Peace) yang dianugerahkan oleh Universiti Utara Malaysia.

 

Kemudian pada Rabu 19 Desember 2012, Susilo Bambang Yudhoyono meneruskan kunjungan kerjanya ke New Delhi, India, guna menghadiri acara sesi pleno KTT ASEAN-India. - naj/inilah

1 comments:

UMNO PARTI PENJARA berkata...

UMNO dan BN sudah memerintah Terengganu hampir 50 tahun..... Tapi Kenapa Pemuda UMNO, Puteri UMNO, Wanita UMNO dan Pemimpin2 UMNO Terengganu tetap memilih jadi bodoh?

2013 - Tahun Paling Malang Rakyat Terengganu........ Lihat sendiri bukti kalau tak percaya...

~ BUKTI 1 ~

~ BUKTI 2 ~

~ BUKTI 3 ~

~ BUKTI 4 ~

Saya mohon sangat2 agar semua anak2 muda mengundi PR pada PRU ke-13. Mesti undi PAS, PKR dan DAP. Kita mesti ambil serius soal ekonomi dan perpaduan kaum. BN telah meninggalkan banyak hutang di setiap negeri. Ini akan membebankan kita.. Percayalah. Lihat sendiri selangor, bila PR memerintah kurang 5 tahun, hutang berkurang. Bandingkan dengan Terengganu yang diperintah BN sejak 50 tahun dulu... Kat mana hebatnya Pemimpin UMNO yang menafikan kewibawaan Pemimpin Pakatan Rakyat? Mereka pun tahu tapi tetap mahu menafikannya.. sememangnya betul.. ( Buktikan kalau saya bercakap bohong)

Terang2 tak wujud perpaduan dalam BN. MCA dan MIC terang2 menolak BN.

Pastikan anda memberitahu rakan2, emak ayah dan saudara yang kurang tahu soal ekonomi dan perpaduan kaum.... Walaupun terpaksa berada dlm kem BN dan UMNO, pastikan undi anda tetap kpd PR....

~ (( Budaya Samseng )) - Ahli2 Mahu Lari Dari UMNO ~

Biarkan UMNO bersendirian... Mereka tidak mahu bersatu, kita boleh bersatu sesama kita... Mereka pentingkan perpecahan... Biarkan mereka... Mereka lebih mengutamakan keganasan untuk mengekalkan kuasa... Biarkan mereka..... Mereka hanya mahu jadi samseng... Biarkan mereka samseng selamanya....

Biarkan pemimpin2 UMNO memperbodohkan ahli2 mereka selamanya...

Catat Ulasan

Related Posts with Thumbnails

Tops Bulanan

Tops Keseluruhan